вгору

Підсумки тижня з 13 по 17 грудня 2021 року

Уряд продовжив дію карантину до 31.03.2022 року. Тобто, в І кварталі наступного року урядовці не планують скасовувати карантинні обмеження.

Податківці повідомили, що вже згенеровані нові рахунки для сплати податків з 01.01.2022 року. Старі рахунки будуть закриті з 1 січня.

ВРУ на минулому тижні було прийнято:

До речі, ВРУ 17.12.2021 року провела останнє пленарне засідання в цьому році. Законопроєкти про відтермінування застосування РРО та ПРРО так і не були прийняті. Отже, з 01.01.2022 року ФОП-єдинники 2-4 повинні будуть застосовувати РРО та ПРРО в загальному порядку

НБУ затвердив постанову про внесення змін до Положення про касові операції, яка є чинною з 10.12.2021 року. Змінами унормовано низку питань стосовно порядку ведення касових операцій відповідно до вимог законодавства.

Відділення ФСС почали оприлюднювати плани перевірок на І квартал 2022 року. Слідкуйте за оновленням інформації на сайтах регіональних управлінь ФСС.

Мінфін надав узагальнюючу податкову консультацію про те, коли заборгованість боржника визнається безнадійною.

ДПС у інформаційному листі відповіла на питання щодо е-послуг нерезидентів.

Наші експерти розказали, як користуватись новим модулем Аналітичні довідки «Аналіз товарів/послуг за кодами УКТЗЕД/ДКПП (у т.ч. ризиковими)» у M.E.Doc.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.