вгору

Підсумки тижня з 14 по 18 лютого 2022 року

Це був важкий, емоційно напружений тиждень. Але об'єднавшись ми вистоїмо та збережемо мир!

Щодо бухгалтерських новин, то більше всього новин від ВРУ.

Так, ВРУ на цьому тижні прийняла ряд законопроектів, зокрема:

  • Закон «Про віртуальні активи» (законопроект № 3637 від 11.06.2020 р.). Даний закон прийнято з пропозиціями Президента. Докладніше про це – тут.;
  • Закон про хмарні послуги (законопроект № 2655 від 20.12.2019 р.). Про прийняття цього законопроекту читайте тут;

Крім того, не дивлячись на протести громади, ВРУ прийнято за основу законопроект від 06.01.2022 р. № 6508, яким, зокрема, надаються повноваження Кабміну приймати рішення про встановлення та продовження карантину, у яких КМУ зможе визначати особливі умови і режим пересування населення та господарської діяльності; підстави та порядок обов’язкової самоізоляції, перебування особи в обсервації, госпіталізації до спецшпиталів; особливі умови в’їзду та виїзду з території, на якій запроваджено карантин тощо.

ДПСУ повідомила, що з 01.03.2022 року в Єдиному реєстрі податкових накладних буде здійснюватися реєстрація ПН та РК, складених за новою формою.

Наші експерти проаналізували новації для селищ щодо незастосування РРО/ПРРО.

ПФУ розробив проект Закону щодо змін Закону України з ЄСВ. Проектом пропонується збільшити мінімальний ЕСВ для керівників підприємств та застосовувати ставку ЕСВ для працівників з інвалідністю у розмірі 22%, замість пільгових ставок, якщо їх зарплата більше розміру 3-х мінімальних зарплат.

Вже більше місяця наші користувачі – як державні, так і приватні підприємства - користуються новим зручним модулем програми M.E.Doc – СЕВ ОВВ. Докладніше про це читайте тут.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.