вгору

Підсумки тижня з 17 по 21 квітня 2023 року

У ВРУ зареєстровано законопроекти:

  • про створення обов’язкової накопичувальної пенсійної системи. Вона стосуватиметься всіх категорій працюючих осіб до досягнення ними 55 років;
  • про встановлення відповідальності за незаконне введення в обіг на ринку України продукції, що містить символіку військового спротиву Українського народу російській збройній агресії.

Уряд 18.04.2023 р. затвердив Постанову, якою передбачено надання компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою ЄСВ за створення нових робочих місць та за прийом на роботу офіційно зареєстрованих безробітних.

Мінцифри затвердило Критерії, за якими здійснюється визначення підприємств, які мають важливе значення для галузі національної економіки в сфері цифровізації.

Мінінфраструктури розмістило новину про те, що Україна готова приєднатися до системи електронної товарно-транспортної накладної ЄС. Дорожня карта буде розроблена протягом 2023 року.

Податківці уточнили, що в перехідний період з метою вірного зарахування платежів до бюджету всім платникам в реквізиті «Призначення платежу» необхідно обов’язкове заповнення кодів ЄДРПОУ (для юридичних осіб) або РНОКПП (для фізичних осіб)». Нагадаємо, для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати, як новий, так і старий формат реквізиту «Призначення платежу».

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.