вгору

Підсумки тижня з 18 по 22 грудня 2023 року

Президент підписав Закон щодо впорядкування надання та використання відпусток (законопроект № 8313). Про цей законопроект ми писали тут. 

У ВРУ зареєстровано законопроект №10331, яким уточнено деякі питання призначення пенсії, пов’язаних із веденням трудової книжки. Зокрема, змінами передбачено, що запис у трудову книжку чорнилами різного кольору не може бути підставою для відмови органами ПФУ у зарахуванні періоду роботи до стажу. 

Уряд розробив проект постанови щодо затвердження розміру держдивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2023 році. 

МОЗ розробив проект наказу щодо внесення змін до Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності.  

Податківці повідомили, що ДПСУ може здійснюватися внесення змін до плану-графіка щомісячно з урахуванням обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин), наявності/відсутності безпечних умов для проведення перевірок. 

До речі, ДПСУ розмістила оновлений план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків станом на 19.12.2023 рік (зміни внесено до розділу ІІІ плану-графіка). 

Також ДПСУ звертає увагу, що з 18.07.2023 року було зменшено розмір ставок податку на нерухомість в Києві. Отже, потрібно подати уточнюючу декларацію. 

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі