вгору

Підсумки тижня з 19 по 23 квітня 2021 року

Уряд продовжив режим надзвичайної ситуації та карантин до 30 червня 2021 року. Надзвичайна ситуація насамперед стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії. Про це повідомив Прем’єр-міністр на своєму Telegram-канал.

Нагадаємо нашим читачам, що триває прийом заявок на отримання допомоги від держави в розмірі 8 тис. грн для ФОПів та найманих працівників у «червоних» карантинних зонах. Таку заявку можна надати і у разі виходу регіону з червоної зони.

На минулому тижні багатьом бухгалтерам довелось понервувати – не приходила квитанція №2 для таких звітів, як: декларація платника єдиного податку – ФОП 3-ї групи та податковий розрахунок з ПДФО та ЄСВ. Податківці з цього приводу надали рекомендації, як у такому випадку діяти.

Внесено зміни до переліку товарів, звільнених від оподаткування ПДВ. Зміни діють з 15.04.2021 року.

ДПСУ звернула увагу, який код КОАТУУ заповнює платник податків, коли подає Податковий розрахунок з ПДФО та ЄСВ за себе або за відокремлений підрозділ.

Небанківські фінустанови зобов’язані у 2021 році розкрити свої структури власності упродовж двох місяців (до 17.06.2021 р.).

Для новостворених фермерських господарств запроваджується новий напрям підтримки у вигляді виплати у розмірі 36 тис. грн за сільськогосподарську дорадчу послугу за окремими напрямами.

Комітет з управління СФЗ прийняв рішення про перехідний (тестовий) період для складання та подання звітності в єдиному електронному форматі на основі таксономії - 2020 у 2021 році.

Згідно з новою таксономією - 2020 додано новий звіт: Звіт незалежного аудитора [104000-2]. Наші аналітики розказали, як його створити у програмі M.E.Doc.

Гарна новина для користувачів програмних РРО – створено новий Telegram-канал Cashalot в ефірі від розробника програми Cashalot. Тут Ви зможете дізнатись про всі зміни та нововведення у застосуванні ПРРО.

Більше новин і корисних матеріалів – у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.