вгору

Підсумки тижня з 2 по 6 серпня 2021 року

Ось і розпочався серпень, третій місяць літа. У цьому місяці нас очікують тривалі вихідні: з 21 по 24 серпня, завдяки святковому дню 24 серпня (День незалежності України). Робочий день з понеділка 23 серпня переноситься на суботу 28 серпня 2021 року. Врахуйте це при плануванні своєї відпустки та поданні звітності.

Нагадаємо, що з 1 серпня 2021 року відновлено ставку ПДВ 20% для деяких видів сільгосппродукції.

Також, починаючи з серпня 2021 року Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) приймаються за новими формами. Докладніше – у нашому матеріалі.

З 04.08.2021 року набрали чинності зміни до порядку блокування ПН/РК, які пов’язані з встановленням ставки ПДВ 14% на окремі види сільгосппродукції.

09.08.2021 року закінчується граничний строк подання звітності за ІІ квартал 2021 року. Щоб нічого не пропустити, дивіться наш Податковий календар на серпень 2021 року.

Підписано Закон про платіжні послуги, який набере чинності з 01.08.2022 р., за винятком окремих статей. Як зазначено на сайті Президента, головною метою Закону є модернізація й подальший розвиток ринку платіжних послуг. Зокрема, НБУ отримає право випускати «цифрову валюту Національного банку України».

Мінфін вніс зміни до НП(С)БО та деяких нормативних актів з бухобліку. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування (планується до опублікування 10.08.2021 року).

Податківці надали уточнене роз’яснення щодо наявності у фіскальному чеку QR-коду. Нагадаємо, що у першому роз’ясненні йшлося про те, що QR-код – це не обов’язковий реквізит у чеку, але має містити у собі обов’язкову інформацію за наявності в чеку. У новому роз’ясненні зазначено, що QR-код є обов’язковим для ПРРО та РРО, що внесені до Державного реєстру після 01.08.2020, та для РРО, які можуть бути доопрацьовані їх виробниками.

Про нові доробки у програмі M.E.Doc у липні читайте у нашому Дайджесті.

Наші експерти підготували для вас матеріал про деякі нюанси подання Заяви за ф.1-ПРРО на перереєстрацію та алгоритм дій у разі змін найменування або адреси господарської одиниці.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.