вгору

Підсумки тижня з 2 по 6 жовтня 2023 р.

Основні новини минулого тижня такі. 

Мін’юст проінформував про відтермінування до 1 грудня 2023 р. впровадження порядків щодо повідомлення та передачі інформації про розбіжності у відомостях КБВ з відомостями, розміщеними в ЄДР. 

Мінфін затвердив Порядок взяття на облік та зняття з обліку фінансових агентів, які є підзвітними фінансовими установами для цілей Багатосторонньої угоди CRS та Загального стандарту звітності CRS. Зокрема, Порядком передбачено, що взяттю на облік у ДПС підлягають усі фінансові агенти, які є Підзвітними Фінансовими Установами. 

НБУ з 03.10.2023 р. впровадив режим керованої гнучкості обмінного курсу. Офіційний курс за режиму керованої гнучкості визначатиметься операціями на міжбанківському валютному ринку за активної участі НБУ.  

Міндовкілля проаналізували зміни в отриманні дозволів на викиди. Зокрема зазначили, що зміни, які набрали чинності з 1 жовтня не зупиняють процес видачі дозволів на викиди.  

ДПСУ на своєму сайті розмістила оновлений розділ III плану-графіка документальних перевірок станом на 03.10.2023 р. 

Також податківці повідомили, що з 01.08.2023 року набрали чинності зміни у частині оподаткування ПДФО благодійної допомоги.  

Як завжди, на початку місяця розкажемо у нашому Дайджесті про останні новинки та корисний функціонал, які з’явилися в програмі M.E.Doc у вересні. 

Про граничні строки подання звітності та сплати податків (зборів) у жовтні 2023 року дізнайтесь з нашого Податкового календаря. 

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.