вгору

Підсумки тижня з 22 по 26 березня 2021 року

Нагадаємо нашим читачам, що 28.03.2021 року о 3 годині ранку відбувся перехід на літній час. Сподіваємось, що Ви не забули перевести стрілки своїх годинників на 1 годину вперед!

За даними МОЗ, станом на 26.03.2021 року червона зона розширилась. Тепер у червоній зоні перебувають: м. Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Черкаська, Чернівецька області. Про особливості запровадження локдауну в Києві читайте тут.

Уряд вніс зміни до карантинних обмежень. Зокрема, визначено конкретний перелік місць обов’язкового носіння масок у червоній зоні. У парках і скверах можна ходити без масок.

ФОП та працівникам червоної зони планують виплатити по 8000 грн. Відповідний законопроєкт зареєстровано у ВРУ.

Мінфін затвердив зміни до Порядку обліку платників податків, які набрали чинності 19.03.2021 року. Змінами, зокрема, уточнено порядок обліку для нерезидентів.

ФСС повідомив про те, що припинення виплат з 30.06.2021 р. застрахованим особам за листками непрацездатності не буде. З метою усунення техніко-юридичних неузгодженостей у законодавстві будуть прийняті відповідні зміни.

Оновлено Порядок надання карантинної допомоги по частковому безробіттю, який діє з 13.03.2021 р. Зокрема, відтепер право на таку допомогу на період карантину мають підприємці – застраховані особи, які є пенсіонерами.

Уряд пропонує збільшити повноваження Держпраці. Зокрема, пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю України, де прописати підстави для проведення інспекційних відвідувань Держпраці та відповідальність за недотримання законодавства про працю.

Ми продовжуємо тримати вас в курсі новацій у поданні фінзвітності на основі XBRL. Читайте відповіді наших експертів на запитання:

Про нові доробки у ПРРО Cashalot – читайте у нашому Дайджесті.

Більше новин і корисних матеріалів – у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.