вгору

Підсумки тижня з 22 по 26 січня 2024 року

Кабмін пропонує внести зміни до ПКУ, зокрема, відмінити усі підвищувальні та понижувальні коефіцієнти, що застосовуються до ставок рентної плати, доповнити перелік платників рентної плати. 

Мінфін підготував чергові зміни до форми декларації з податку на прибуток. Зміни стосуються грального бізнесу. 

Також Мінфіном затверджено зміни до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску. 

Мінекономіки: 

  • затвердило Зміну №13 до Класифікатора професій. Зміною №13 було внесено нові професійні назви робіт, деякі професійні назви були скасовані або змінені; 
  • надало роз’яснення щодо оформлення та/або переоформлення Посвідчень про відстрочку від призову на військову службу на період мобілізації та на воєнний час. 

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 15%. 

Держпраці нагадало про зобов’язання дотримуватися термінів виплати заробітної плати працівникам під час дії воєнного стану. 

ПФУ визначив ТОП-порушення, які були виявлені під час перевірок оформлення лікарняних. 

Податківці нагадали, що 1 березня 2024 року спливає термін для подання Звіту про контрольовані іноземні компанії для юридичних осіб. 

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.