вгору

Підсумки тижня з 23 по 27 січня 2023 року

Мінфін наказом від 28.12.2022 р. № 463 затвердив нові редакції форми податкової накладної, а також форм декларацій з ПДВ, зокрема, спрощеної, а також форм уточнюючих розрахунків. Крім того, вносяться зміни і до порядків їх складання.

КМУ на своєму засіданні затвердив технічний опис, зразок бланка, форм заяв для отримання, внесення змін та продовження строку дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні.

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 25%.

РНБО вирішила обмежити держслужбовцям виїзд за кордон, передбачивши можливість виїзду за межі України виключно у службові відрядження.  

ФССУ надав відповідь – подавати повідомлення про виплату коштів за лікарняними необхідно до того фонду, від якого надійшли кошти. Більш докладно – тут.

Податківці нагадали:

  • з 1 січня 2023 року скасовано пільгу щодо оподаткування операцій з постачання програмної продукції. Відтак, операцій з постачання програмної продукції будуть оподатковуватися за загальною ставкою ПДВ у розмірі 20%;
  • з 01.01.2022 року потрібно обов’язково відображати в розрахункових документах (чеках РРО/ ПРРО) такого реквізиту як цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер.)

Також податківці надали роз’яснення, чи застосовується відповідальність під час воєнного стану за:

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.