вгору

Підсумки тижня з 29 травня по 2 червня 2023 року

ВРУ прийняла за основу законопроект щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану від 31.01.2023 р. № 8401. Планується скасувати пільги та повернути штрафи з 01.07.2023 р.

В Україні стартує програма грантів для малих та середніх жіночих та сімейних підприємств. Заявки на участь у програмі можна подати до 24 липня 2023 року.

Мінфін оприлюднив проект власного наказу про затвердження змін до Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Зокрема, передбачена можливість в разі зазначення у квитанції про зупинення реєстрації ПН/РК кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД або кодів послуг згідно з ДКПП подавати пояснення та копії документів стосовно підтвердження інформації, зазначеної у ПН/РК, виключно за зазначеними кодами.

НБУ вносить зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні. Зміни пов’язані з необхідністю приведення порядку ведення касових операцій у відповідність до актуальних вимог законодавства.

Федерації профспілок України повідомила про пропозиції Мінекономіки на 2024 рік, надані Мінфіну для попередніх обрахунків. Зокрема, розмір мінімальної заробітної плати планують встановити – 7651 грн (наразі 6700 грн).

ДПСУ наказом від 04.05.2023 р. № 322 затверджено Методику проведення перевірки достовірності, повноти нарахування та сплати ПДФО, ЄСВ та військового збору.

Про граничні строки подання звітності та сплати податків у червні 2023 р. – дізнайтесь з нашого податкового календаря.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.