вгору

Підсумки тижня з 30 червня по 3 липня 2020 року

З 1 вересня 2020 року Уряд планує збільшити розмір мінімальної зарплати до 5 тис. грн. При цьому, щоб підвищення відбулось, необхідно внести відповідні зміни до Закону про Держдбюджет - 2020.

Також Уряд схвалив законопроєкт, яким планується збільшити відповідальність юросіб за недотримання маскового режиму. Водночас відповідальність фізосіб зменшиться.

З 12 червня 2020 року діє форма попередження про відповідальність за трудові порушення. Це попередження буде надаватися всім роботодавцям за результатами інспекційних відвідувань.

З 1 липня 2020 р. запрацював проєкт "Спліт", і НБУ став регулятором переважної частини небанківського фінансового сектору. Про особливості документообігу між НБУ та НФУ читайте у нашому матеріалі.

Увесь комплект нової звітності до НБУ вже доступний у M.E.Doc (починаючи з оновлення 11.02.014).

Важливо! Для відправлення звітів необхідно мати налаштування АРІ за адресою: https://api.bank.gov.ua, а також логін та пароль доступу, які Ви можете отримати безпосередньо в НБУ. Внесіть в M.E.Doc логін та пароль і відправляйте свої звіти до НБУ.

Докладно, як подавати звітність до НБУ на прикладі страховиків, – дивіться у нашому матеріалі. Також можна переглянути відео про те, як це працює.

Звертаємо увагу розпорядників акцизних складів! З 01.07.2020 р. штрафи за необладнання лічильниками діють для всіх.

Також з 01.07.2020 року внесено зміни до підстав для проведення документальних позапланових перевірок ДПС.

Про інші зміни, які запрацювали з 1 липня 2020 року, читайте у нашому матеріалі.

ДПС нагадала, що річну фінансову звітність за 2020 р. з аудиторським висновком вперше слід подати не пізніше 10.06.2021 р. (включно). Якщо показники оприлюдненої фінзвітності змінилися, то потрібно подати уточнюючу декларацію з податку на прибуток у строк не пізніше 10.06.2021 р.

Граничні строки подання звітності та сплати податків у липні 2020 року Ви можете переглянути у Податковому календарі.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.