вгору

Розрахункові операції у готівці чи безготівковій формі із застосуванням РРО/ПРРО під час торгівлі підакцизними товарами

04.01.2023

З 1 січня 2023 року починають діяти нові коди згідно з Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі - УКТ ЗЕД), запроваджені Законом України «Про Митний тариф України» від 19.10.2022 р. № 2697-IX. Коди УКТ ЗЕД, затверджені попереднім Законом від 04.06.2020 № 674-IX «Про Митний тариф України», втрачають чинність з 01 січня 2023 року.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) або програмних РРО під час торгівлі підакцизними товарами повинні дотримуватись вимог п. 11 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР.

Суб'єктам господарювання при програмуванні найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД слід враховувати інформацію, яка вказана у супровідному документі (податковій накладній) постачальника при придбанні такого товару.

Платникам податків необхідно відображати в чеках РРО/ПРРО усі обов’язкові реквізити, у т. ч. код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД при продажу підакцизних товарів.

Про це нагадали в ДПСУ.

Про те, що код УКТ ЗЕД - обов’язковий реквізит фіскального чека, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.