вгору

Відсторонення від роботи невакцинованого держслужбовця: що зі стажем?

Національне агентство України з питань державної служби (далі – НАДС) надало роз’яснення від 30.11.2021 р. № 144-р/з (далі – Роз’яснення) щодо особливостей відсторонення від роботи невакцинованого державного службовця та врахування періоду такого відсторонення до стажу державної служби.

Постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1236, зі змінами (далі – Постанова № 1236), постановлено керівникам держорганів (державної служби), керівникам підприємств, установ, організацій забезпечити, зокрема, відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників та держслужбовців, обов’язковість профілактичних щеплень проти ковіду яких визначена переліком та які відмовляються або ухиляються від проведення таких щеплень, крім тих, які мають абсолютні протипоказання для проведення таких щеплень та надали медвисновок про наявність протипоказань до вакцинації проти ковіду, виданий закладом охорони здоров’я.

Згідно з Роз’ясненням дія норм законодавства про працю поширюється на держслужбовців у частині відносин, не врегульованих Законом України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII (далі – Закон про держслужбу).

Відповідно до ст. 46 Закону про держслужбу стаж державної служби дає право на встановлення держслужбовцю надбавки за вислугу років, надання додатково оплачуваної відпустки.

До стажу держслужби зараховуються, зокрема, час перебування на посаді держслужби відповідно до Закону про держслужбу, а також період, коли держслужбовець не працював з поважних причин, але залишався у трудових відносинах з держорганом.

При цьому законодавством про держслужбу не передбачено, що період відсторонення від роботи не зараховується до стажу держслужби для встановлення держслужбовцю надбавки за вислугу років та надання додаткової оплачуваної відпустки.

Отже, на думку НАДС, період відсторонення держслужбовця відповідно до Постанови № 1236 зараховується до стажу держслужби для встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років та надання додаткової оплачуваної відпустки.

Щодо встановлення чергового рангу у Роз’ясненні зазначено, що він присвоюється держслужбовцю кожні три роки з урахуванням результатів оцінювання його службової діяльності. При цьому якщо до держслужбовця застосовуються дисциплінарні стягнення (протягом строку його застосування), а також протягом 6 місяців з дня отримання держслужбовцем негативної оцінки за результатами оцінювання службової діяльності, такі періоди не враховуються до строків для встановлення чергового рангу.

Відповідно до п. 9 Порядку присвоєння рангів державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 20.04.2016 р. № 306, не зараховується до стажу роботи для присвоєння чергового рангу період перебування державного службовця у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та у відпустці без збереження зарплати для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку. У такому разі стаж роботи для присвоєння чергового рангу обчислюється з урахуванням сумарно періоду роботи до зазначених відпусток та періоду роботи після виходу з них.

Інші періоди, які не зараховуються до стажу роботи для присвоєння чергового рангу, законодавством про держслужбу не передбачені.

Отже, на думку НАДС, період відсторонення держслужбовця відповідно до Постанови № 1236 зараховується до стажу роботи для присвоєння чергового рангу.

У свою чергу, НАДС повідомляє, що це роз’яснення має лише інформаційний характер і не встановлює правових норм.

Про особливості відсторонення від роботи у запитаннях-відповідях від Держпраці читайте у Блозі бухгалтера, Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.