вгору

За працевлаштування безробітних роботодавець отримає компенсацію з ЄСВ

У ВРУ зареєстровано законопроект від 16.09.2021 р. № 6067 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці” (далі - законопроект № 6067).


Законопроектом № 6067, зокрема, пропонується:


запровадити компенсації роботодавцям частини витрат на оплату праці або ЄСВ за працевлаштування деяких категорій зареєстрованих безробітних, зокрема молоді;

  • сприяти працевлаштуванню довгострокових безробітних шляхом надання компенсації роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • надавати фінансову допомогу для започаткування підприємницької діяльності;
  • змінити підходи до умов, тривалості та розмірів виплати допомоги з безробіття, зокрема посилити страхові принципи (чим більший страховий стаж - тим більше розмір допомоги з безробіття) та послабити до безробітних санкції за звільнення з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин.

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім деяких пунктів, які наберуть чинності через шість місяців з дня набрання чинності цього Закону.

Нагадаємо, що в березні 2022 Кабмін затвердив Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Про це детально - у нашому матеріалі.

Про форму договору про компенсацію за працевлаштування переселенців читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.