вгору

Застосування РРО у таксі

30.04.2020

Нагадаємо, що застосування РРО та програмних РРО регулюється Законом України від 06.07.1995р. №265 (далі – Закон №265).

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій (п.1 ст.3 Закону №265).

Крім того, ст. 2 Закону №265 визначено, що електронний таксометр – це РРО, який додатково забезпечує попереднє програмування тарифів за проїзд та облік вартості наданих послуг з перевезень пасажирів.

Отже, СГ, що перебувають на загальній системі оподаткування, у машинах-таксі при розрахунках з пасажирами готівкою зобов’язані застосовувати належним чином зареєстровані РРО, зокрема електронний таксометр, з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій.

Про це зазначили податківці ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

У Блозі бухгалтера та в розділі Інформер програми M.E.Doc, читайте матеріали:

А також долучайтесь до нашого Telegram-каналу.

https://lh6.googleusercontent.com/ChOaBn-AvAAclvRH4f9kEl6akmhlMr0hoQ4iTX5boHaesBVblDzyoOEfkSEbgHg-1iAB8VS_UpOewBIN3XRnkR0UDh76SraWFyXNUai4jWS3HY42B4MI9gwB0XYaZNfTZBwcT-2S