вгору

Зміни до ф. № 1ДФ - проєкт наказу Мінфіну

Мінфін на своєму сайті оприлюднив проєкт наказу «Про внесення змін до наказу Мінфіну від 13 січня 2015 року № 4». Даний проєкт передбачає внесення змін до форми 1ДФ з метою приведення її у відповідність до норм Законів України № 115 та № 116. Про прийняття цих Законів ми писали у нашому матеріалі.

! Зазначені Закони передбачають запровадження щоквартальної єдиної звітності з ЄСВ, ПДФО та військового збору та набувають чинності з 01.01.2021 р.

Чинна форма Податкового розрахунку ф. №1ДФ не містить встановлені вимоги щодо відображення відомостей з нарахування сум з єдиного внеску.

Тому Мінфін проєктом наказу пропонує затвердити:

  • нову форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску;
  • Порядок заповнення та подання податковими агентами та платниками єдиного внеску такого Податкового розрахунку.

Нова форма Податокового розрахунку №1ДФ міститиме 4 нові додатки, а саме:

Додаток 1 – Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам;

Додаток 2 – Відомості про осіб, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку, при усиновленні дитини, та осіб із числа непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікунів, піклувальників, які фактично здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю;

Додаток 3 – Відомості про осіб, які проходять строкову  військову службу;

Додаток 4 – Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Проєктом наказу визначено, що Податковий розрахунок за формою 1ДФ (за новою формою), буде подаватися щоквартально з розбивкою по місяцях, а перший раз СГ будуть звітувати за новою формою за I квартал 2021 року.

У разі прийняття наказ набере чинності з 01 січня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, що форму № 1ДФ подають всі податкові агенти незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати) доходу (у грошовій або негрошовій формі).

За допомогою програми M.E.Doc можна без зайвого клопоту подавати ф. №1ДФ (ідентифікатор форми J/F0500105).

Про проєкт наказу Мінфіну щодо об’єднання декларації про доходи з ЄСВ та про Особливості заповнення форми № 1ДФ, якщо протягом звітного періоду кількість працівників змінювалась, читайте у Блозі бухгалтера та в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.