вгору

Підсумки тижня (з 02 по 11 травня 2019 року)

От і закінчились травневі свята. І вже навіть відпрацювали робочу суботу (11 травня) всі, хто відпочивав 30 квітня за рекомендацією Уряду.

Тепер чекаємо літа, а з ним нових свят – Трійця (16 червня), День Конституції (28 червня), День Незалежності (24 серпня).

А щоб налаштуватись на робочий тиждень пропонуємо разом з нами переглянути головні новини для бухгалтерів.

ДФС оновила розділи І та ІІ плану-графіка перевірок станом на 08.05.2019 р. Цього разу податківці планують перевірити 5089 юросіб (із них по розділу І – 4895, по розділу ІІ – 193), це на 12 перевірок більше, ніж у попередньому оновленні.

Також податківці нагадали про особливості заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» платіжного доручення на сплату ЄСВ.

Суд не визнав критерії оцінки ризиковості платника податку, достатні для блокування податкових накладних/розрахунків коригування, встановлені листом ДФСУ від 05.11.2018 р. №4065/99-99-07-05-04-18, та зобов'язав ДФС України відкликати вищезазначений лист як такий, що не підлягає виконанню. Однак зауважимо, що рішення суду ще не набрало законної сили і може бути оскаржене.

Мінфін змінив деякі коди бюджетної класифікації щодо плати за ліцензію на пальне. Відповідні коди бюджетної класифікації зазначаються у полі «Отримувач» платіжного доручення під час сплати платежів до бюджету. 

Нацбанк з 03.06 2019 року посилить нагляд за здійсненням готівкових розрахунків та веденням банками касових операцій. Зокрема, з урахуванням ризик-орієнтованого підходу банк має отримувати від клієнта підтвердні документи, на підставі яких здійснюються готівкові розрахунки. 

А чи знали Ви, що за допомогою модуля «Зарплата» в програмі M.E.Doc є можливість автоматичного заповнення таблиці 5 Додатка 4 Звіту з ЄСВ у разі прийняття, звільнення або зміни посади/професії працівника? Як це зробити – дивіться у Блозі бухгалтера.

Також дізнайтесь про відмінності між токеном і флешкою, на яку встановлено пароль, та диском.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.