вгору

Підсумки тижня з 3 по 7 грудня

З 1 грудня 2018 року діють нові форми податкової накладної та розрахунку коригування. У програмі M.E.Doc реалізована нова форма податкової накладної (J(F)1201010) та розрахунку коригування (J(F)1201210), які доступні для використання з оновлення 11.00.021. 

Нові форми викликали чимало запитань у бухгалтерів щодо правильності їх заповнення. Ознайомитись з запитаннями-відповідями на цю тему можна у Блозі бухгалтера:

Також на минулому тижні ряд контролюючих органів затвердили плани перевірок на 2019 рік. Очікуємо до 25 грудня план перевірки на наступний рік від ДФСУ.

Звертаємо увагу великих платників, які не включені до реєстру ВПП на 2019 рік! Вам потрібно в найкоротший термін подати в паперовому вигляді реєстраційну заяву за ф. № 1-ОПП з позначкою «Зміна місцезнаходження, пов’язана зі зміною адміністративного району, або включення/не включення до Реєстру ВПП».

Та втім не забувайте, що вже зовсім скоро Новий рік. Чи привітали ви дітей працівників з новорічними святами? Як оподатковувати дитячі подарунки – читайте у Блозі бухгалтера.

Нагадаємо, що при нарахуванні зарплати за грудень потрібно зробити річний перерахунок правильності нарахування ПДФО.

З 1 січня мінімальна заробітна плата становитиме 4173 грн. в місяць. Це, між іншим, призведе і до збільшення штрафів за порушення законодавства про працю. З новими штрафами ознайомтесь у нашому матеріалі.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.