вгору

Не надходить рішення про врахування Таблиці даних: що слід зробити?

Відповідно до п. 15 та п. 16 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 р. № 1165 (далі – Порядок № 1165), комісія регіонального рівня розглядає Таблицю даних платника податку (далі – Таблиця) з поясненнями протягом 5 робочих днів після її отримання та приймає рішення про врахування або неврахування Таблиці. Відповідне рішення надсилається платнику податку в порядку, встановленому ст. 42 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Документ, надісланий ДПС в електронний кабінет, вважається врученим платнику податків, якщо він сформований з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг»від 22.05.2003 р. № 851-ІV та «Про електронні довірчі послуги» від 05.07.2017 р. № 2155-VIII» та є доступним в електронному кабінеті.

Датою вручення платнику податків документа є дата, зазначена у квитанції про доставку у текстовому форматі, що відправляється з електронного кабінета автоматично та свідчить про дату та час доставки документа платнику податків. У разі якщо доставка документа відбулася після 18 години, датою вручення документа платнику податків вважається наступний робочий день. Якщо доставка відбулася у вихідний чи святковий день, датою вручення документа платнику податків вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 42.4 ПКУ).

Водночас, у разі коли платнику податку не надходить рішення про врахування або неврахування Таблиці в порядку, передбаченому ст. 42 ПКУ протягом п’яти робочих днів після її отримання контролюючим органом, платник має право подати її повторно.

Нагадуємо нашим читачам, Таблицю даних (додаток 5 до Порядку № 1165) в електронній формі зручно подати в M.E.Doc (ідентифікатор форми J1312303). Пояснення з інформацією про діяльність платника подається у вигляді прикріпленого до Таблиці додатка, код форми якого J/F1360102.

Про форми щодо блокування ПН/РК ми писали у нашому матеріалі.

Більше на цю тему читайте читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі:

- Таблиця даних: поради щодо заповнення від ДПС;

- Подання таблиці даних може убезпечити від зупинення реєстрації ПН;

- Що робити, коли в поданій таблиці даних платника ПДВ не зазначено види діяльності;

- Прийнята Таблиця не веде до автоматичного розблокування раніше заблокованих ПН та РК.