вгору

Таблиця даних: поради щодо заповнення від ДПС

Таблиця даних платника податку – це інформація про специфіку діяльності платника податку.

Нагадаємо, порядок подання Таблиці даних передбачений п. 2, п. 4, п. 12-16 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 р. № 1165 (далі – постанова № 1165).

Для безумовної реєстрації ПН/РК в ЄРПН платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника ПДВ (п. 201.16 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

У Таблиці даних платника податку (далі - Таблиця) зазначаються:

  • види економічної діяльності відповідно до КВЕД;
  • коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України;
  • коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України.

Одночасне заповнення граф щодо придбання (отримання) і постачання/надання товарів/послуг в одному рядку Таблиці не допускається (Рис. 1 ).

таблиця даних

Рис. 1

В M.E.Doc Таблиця даних з правильно заповненими графами матиме такий вигляд (Рис. 1.1).

Таблиця данних ПДВ

Рис. 1.1

Коди послуг згідно з Державним класифікатором у Таблиці мають містити від 5 до 14 символів (Рис 2).

Таблиця даних ПДВ

Рис. 2

Після подання Таблиці при складанні ПН/РК, коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з Державним класифікатором мають вказуватися на рівні тих знаків (цифр), які зазначені в поданій Таблиці.

Важливо! Якщо в Таблиці коди будуть вказані на рівні 4 перших цифр, а в ПН/РК - на рівні 12 цифр, то реєстрація такої ПН/РК може бути зупинена. Наприклад, код «33.12» і код «33.12.24-00.00» не ідентичні і розуміються як різні коди (Рис. 3).

Таблиця данних ПДВ - невірне заповнення

Рис. 3

Коректно заповнені дані Таблиці та ПН виглядатимуть так (Рис. 3.1).

Таблиця даних ПДВ, коректне заповнення

Рис. 3.1.

Таблиця подається за встановленою формою та з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Таблиця подається платниками в електронній формі засобами електронного зв’язку (Додаток 5 за формою J/F1312303).

Докладніше про оновлені форми щодо блокування ПН/РК у M.E.Doc ми писали у нашому матеріалі.

Пояснення з інформацією про діяльність платника подається у вигляді прикріпленого до Таблиці додатка, код форми якого J/F1360102 (Рис. 4).

Таблиця даних ПДВ

Рис. 4

В описі про діяльність платника податку мають бути зазначені відомості:

  • про наявні орендовані (із зазначенням угод) або власні (із зазначенням документів власності) приміщення, виробничі потужності та інші дані щодо основних фондів;
  • дані про сертифікати якості, ліцензії, дозвільні документи при наявності;
  • про власні/ орендовані складські приміщення чи опис угод про зберігання;
  • про наявність транспортних засобів в розрізі (або опис угод із СГ, хто виконує транспортні послуги);
  • про земельні ділянки (власні/орендовані із зазначенням угод) в га;
  • для с/г виробників - дані про урожайність культур, які зазначені в таблиці під реалізацію на підставі статистичної звітності №4-СГ, 29 - СГ, інші;
  • про найманий персонал із зазначенням посад/професій,
  • про залишки готової продукції, сировини;
  • по кожному коду товарів/послуг, зазначених в таблиці на придбання – опис угоди на придбання товарів/послуг та інших документів: ТТН, платіжні доручення, довіреності, накладні, акти, інше (для с/г виробників - опис про придбання посівного матеріалу, дизпалива, ядохімікатів);
  • інформація про складені угоди на реалізацію.

Таблиця з поясненнями розглядається комісією регіонального рівня протягом 5 робочих днів, яка приймає рішення про врахування або неврахування Таблиці (Додаток 6, ідентифікатор форми J/F1412306) – п.п. 15 та 16 постанови № 1165).

Комісія центрального рівня має право переглядати рішення регіонального рівня про враховані таблиці, та у разі наявності недостовірної інформації чи негативної податкової історії, приймає рішення про неврахування такої Таблиці (Додаток 7, J/F1413304) - п. 19 постанови № 1165.

У разі надходження рішення суду, яке набрало законної сили, із зобов’язанням врахувати Таблицю, така Таблиця враховується.

Таблиці даних, враховані до набрання чинності постанови № 1165, є діючими.

Такі поради надано податківцями ДПС у Хмельницькій області.

Також читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі матеріали:

Таблиця даних, ПДВ