вгору

Нові строки подання звітності при ліквідації ФОП-загальносистемника – у Законі № 466

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16.01.2020 р. № 466-ІХ, зокрема, змінено строки подання звітності при ліквідації підприємця на загальній системі оподаткування. Так, зміни відбулися у п. 177.11 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), відповідно до яких у разі припинення підприємницької діяльності ФОП, що перебуває на загальній системі оподаткування, подаватиме декларацію про майновий стан і доходи у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду.

Отже, подати таку податкову декларацію необхідно протягом 20 календарних днів після закінчення місяця, у якому відбулося таке припинення (раніше було – протягом 30 к. дн. з дня проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності).

Про це розповіли податківці ГУ ДПС у м. Києві.

Про зміни, які стосуються ПДВ, податку на прибуток, ПДФО, місцевих податків, а також оподаткування доходів ФОП та єдинників читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.