вгору

Підсумки тижня з 1 по 5 лютого 2021 року

Однією з головних тем, що обговорювали бухгалтери на минулому тижні, була про звітування з ЄСВ. Адже з 01.01.2021 року змінився порядок подання звітності з ЄСВ. Звітність стає щоквартальною та об’єднаною. Але ще є перехідний період, коли потрібно подавати старий Звіт з ЄСВ. При цьому, з 01.02.2021 року цей Звіт подається за оновленою формою.

Про це ми розказали у нашому матеріалі. Згодом це підтвердила ДПС.

Також ДПС повідомила, коли закінчується перехідний період для подання Звіту з ЄСВ.

Про граничні строки подання звітності та сплати податків на лютий 2021 року – читайте у Податковому календарі.

Платникам податку на прибуток податківці нагадали, що підвищено вартісний критерій річного доходу для незастосування різниць з 20 до 40 млн грн (з 23.05.2020 р.) та для застосування річного звітного періоду (з 01.01.2021 року).

Також вкотре інформуємо платників податку на прибуток, що вперше обов’язок подання річної фінансової звітності разом з аудиторським звітом у строк не пізніше 10 червня року, наступного за звітним, застосовується в 2021 році за підсумками 2020 звітного року.

З 01.03.2021 року змінюється форма податкової накладної та декларації з ПДВ. За оновленою формою декларацію з ПДВ потрібно буде подавати за березень 2021 року, якщо не буде інших роз’яснень ДПС.

Мінфін оприлюднив проєкт власного наказу щодо затвердження Положення про форму та зміст структури власності. Після прийняття зазначеного нормативно-правового акта потрібно буде подавати відомості про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

Ми постійно працюємо над удосконаленням ПРРО Cashalot. Наразі розкажемо Вам про останні доробки у кабінеті користувача та у роботі з касою. А про корисні та цікаві доробки функціоналу за січень у програмі M.E.Doc читайте у нашому Дайджесті.

Більше новин і корисних матеріалів – у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.