вгору

Підсумки тижня з 11 по 13 жовтня 2021 року

Після святкового вікенду, який тривав з 14 по 17 жовтня 2021 року, нас очікує 6-ти денний робочий тиждень. Робочу суботу 23 жовтня відпрацьовуємо за 15 жовтня (п’ятниця). Докладніше про це читайте тут.

Для налаштування на робочу «хвилю» пропонуємо ознайомитись з головними бухгалтерськими новинами.

В останній день граничного строку для подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників СГ та структури власності юридичної особи (10.10.2021 року) набрав чинності закон, якій відтермінував таке подання ще на 9 місяців (тобто, до 11.07.2022 р.). Отже, ті, хто не встиг подати інформацію, можуть не поспішати.

ДПСУ на своєму сайті оприлюднила:

  •  проєкт наказу Мінфіну, яким пропонується внести зміни до порядку формування плану-графіка податкових перевірок. Зокрема, пропонується внести зміни до критеріїв ризику діяльності юросіб та ФОП;
  •  доопрацьований проєкт наказу Мінфіну щодо затвердження формату даних, структури та Порядку заповнення електронних документів для наповнення Єдиного держреєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі.

ФСС роз'яснив окремі поширені випадки створення e-лікарняних. Зокрема, коли е-лікарняний стає підставою для призначення допомоги та про особливості їх створення.

Наші експерти відповіли на питання: чим відрізняється штрих-код товару від штрих-коду акцизної марки алкогольного напою, а також підготували інструкцію касира ПРРО Сashalot при продажу алкоголю.

Чи подає Ваше підприємство звіт про управління? Якщо так, то Вам стане у нагоді стаття про цей звіт та про те, як його створювати у M.E.Doc.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.