вгору

Підсумки тижня з 15 по 19 травня 2023 року

Президент України В. Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації з 20 травня 2023 року на 90 діб, тобто – до 18 серпня 2023 року (закони від 02.05.2023 р. № 3057-ІХ та № 3058-ІХ).

Кабмін своєю постановою скасував ліцензування експорту низки товарів у 2023 році. Зокрема, ліцензування експорту живої великої рогатої худоби, мороженого м’яса великої рогатої худоби, м’яса курей свійських тощо.

Мінфін проектом наказу вносить зміни до додатка до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів.

Держпраці звертає увагу: як і раніше, виконувати норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю повинні всі роботодавці, незалежно від їх форми власності та системи оподаткування, але є винятки.

ДПСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну про внесення змін до Порядку оформлення результатів документальних перевірок дотримання законодавства України з питань податкового, валютного та іншого законодавства платниками податків. Зокрема, передбачено контроль за електронними гаманцями платників.

Також податківці надали роз’яснення щодо:

Наразі трапляються випадки, коли ДПС не приймає декларації у зв’язку з невірним заповненням кодів за КАТОТТГ. Для коректного заповнення коду за КАТОТТГ радимо при заповненні декларацій користуватись Довідником КАТОТТГ, який розроблено в програмі M.E.Doc.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.