вгору

Підсумки тижня з 17 по 21 серпня 2020 року

Щиро вітаємо Вас з Днем Незалежності України! Бажаємо щастя, благополуччя та міцного здоров’я Вам та Вашим родинам, а нашій країні – процвітання та миру!

Медок

Після гарного відпочинку з новими силами повертаємось до роботи. Цей робочий тиждень буде коротшим на один день, адже розпочинається він з вівторка, 25 серпня.

Згадаємо головні новини минулого тижня.

20 серпня Комісією ТЕБ та НС було прийнято рішення про нові карантинні зони в України з 24.08.2020 року. Нагадаємо, що попередній розподіл регіонів на карантинні зони діяв з 17.08.2020 року. Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

З 21.08.2020 року набрав чинності наказ Мінфіну від 10.06.2020 року № 283, якій вніс зміни до Інструкції про нарахування та сплату ЄСВ.

ФСС нагадав, що компенсує суму втраченого заробітку працівникам, які знаходились на самоізоляції. Така допомога фінансується ФСС на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11».

Як Ви знаєте, з 01.08.2020 року при здійсненні розрахункових операцій можна використовувати програмні РРО. Чи потрібно вести КОРО у разі використання ПРРО – дізнайтесь з нашого матеріалу. Про інші нюанси роботи ПРРО дізнайтесь у розділі РРО Блогу бухгалтера.

До речі, Офіс ВПП ДПС надав роз’яснення, що з 01.08.2020 вимоги щодо оформлення розрахункових документів та електронних розрахункових документів тотожні.

Податківці повідомили про особливості підписання електронної податкової звітності.

Звертаємо увагу наших користувачів, M.E.Doc зробив корисну доробку в модулі Консолідація звітів - Консолідація фінансової звітності за МСФЗ, а також реалізував автоматичний процес заповнення Таблиці 5 «Довідки про зведені за добу дані».

Не забувайте подавати звітність та сплачувати податки своєчасно – дивіться Податковий календар на серпень.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.

Медок