вгору

Підсумки тижня з 18 по 23 жовтня 2021 року

Уряд з 21.10.2021 року заборонив перевозити без тесту невакцинованих громадян між регіонами у громадському транспорті. Крім того, в Україні посилено карантинні обмеження в окремих областях, в яких запроваджено червоний рівень епіднебезпеки.

У ВРУ зареєстровано ряд законопроєктів, про які важливо знати бухгалтеру:

  • законопроєкт № 6170, яким планують повернути роботодавцям працівників, призваних на військову службу, відшкодування середнього заробітку з держбюджету. При цьому за контрактниками не буде зберігатись середній заробіток на підприємстві;
  • законопроєкт № 6171, яким, зокрема, планується збільшити період оплати роботодавцем перших днів непрацездатності;
  • законопроєкт № 6131-2 – пропонується розширити список суб’єктів господарювання, яким не потрібно подавати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності.

ДПС оновила план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік та Держреєстр РРО.

ФСС повідомив, що наразі електронні лікарняні по вагітності та пологах можна оплачувати без зміни статуту на «готовий до сплати».

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 8,5% річних, а також посилив вимоги до електронних документів, які надсилаються на електронну поштову скриньку регулятора.

На сайті СФЗ розміщено Керівництво з Електронних файлів таксономії UA МСФЗ XBRL 2020 року, яке розроблено з метою пояснення українського розширення для таксономії за міжнародними стандартами фінансової звітності.

ПФУ оприлюднив проєкт плану перевірок на 2022 рік. До річного плану перевірок, насамперед, включаються ті суб’єкти господарювання, які мають найбільші ступені ризику.

Крім того, на Інспекційному порталі оприлюднено проєкт плану комплексних перевірок суб’єктів господарювання на 2022 рік.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.