вгору

Підсумки тижня з 19 по 23 жовтня 2020 року

Нагадаємо нашим читачам, що у неділю, 25 жовтня, о 4-00 год. ранку Україна перейшла на зимовий час. Стрілки годинників потрібно було перевести на 1 годину назад.

А тепер – коротко про головні новини тижня.

З 00 год. 00 хв. 26 жовтня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування. Місто Київ залишається у помаранчевій зоні. Про це проінформував Кабмін.

Правління НБУ ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних з 23.10.2020 р.  Нагадаємо, що такий розмір облікової ставки НБУ зберігається з 12.06.2020 р.

Тривають зміни до нормативних актів, які почнуть діяти з 01.01.2021 року.

Так, з нового року платіжне доручення на сплату податків та зборів будемо заповнювати по-новому. Відповідний проєкт наказу Мінфіну оприлюднено на сайті ДПС.

Звітувати за 2020 рік за осіб з інвалідністю доведеться за оновленою формою № 10-ПОІ (річна). Норму форму звітності та Інструкцію щодо її заповнення затверджено наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 р. № 591.

Декларацію про доходи об'єднають з ЄСВ. Відповідний проєкт наказу розроблено Мінфіном спільно з ДПСУ.

Внесено зміни до Порядку повернення помилково або надміру сплачених податків. Зміни приводять Порядок у відповідність до вимог законодавства.

Держпраці надало роз’яснення щодо тривалості навчальних відпусток, яка залежить від відповідного рівня акредитації вищого навчального закладу та форми навчання.

Також зауважимо, що у зв’язку з поширенням коронавірусу МОЗ рекомендує роботодавцям перевести працівників на віддалену форму роботи, а будь-які зібрання намагатися проводити з дотриманням дистанції, усіх вимог, які стосуються карантинних обмежень.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.