вгору

Підсумки тижня з 21 по 25 серпня 2023 р.

У ВРУ зареєстровано законопроект № 9630, яким пропонують створити Єдиний реєстр кваліфікацій замість Класифікатора професій та скасувати обов'язковість подання роботодавцями інформації про вакансії. 

Уряд затвердив зміни до Положення про ДПС в частині платіжних послуг, які діють з 25.08.2023 р. 

Також Уряд запровадив програму виплати компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп.   

Мінфін наказом від 07.06.2023 р. № 302 затвердив зміни до додатків до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств. Звітувати за оновленою формою потрібно, починаючи зі звітного (податкового) періоду – 2023 рік. 

НБУ оновив порядок здійснення деяких операцій в іноземній валюті. Зокрема, розширено перелік інформації, яка повинна розміщуватися в касі банку, небанківської фінансової установи та оператора поштового зв’язку. 

Мінекономіки оприлюднило проект закону, яким пропонується поширити інструменти державного ринкового нагляду на інтернет-торгівлю чи інші способи дистанційної торгівлі.  

Податківці звернули увагу, що юрособи, які у 2023 році перебували на 2% ЄП та були переведені на сплату інших податків і зборів, мають право подати до 1 вересня 2023 року заяву про обрання спрощеної системи оподаткування та зареєструватись платниками єдиного податку 3 групи з 01.08.2023. 

Наші експерти підготували для Вас приклади заповнення Додатка 1 Податкового розрахунку в програмі M.E.Doc у нетипових ситуаціях, таких як, премія після звільнення, робота за договором підряду або ЦПХ та поновлення на роботі через суд, а також заповнення Додатка 4ДФ для резидентів Дія Сіті. 

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.