вгору

Підсумки тижня з 25 по 28 серпня 2020 року

Вітаємо всіх з 1 вересня! Учням та студентам, а також їх батькам,  бажаємо вдалого навчального року!

Для тих, хто ще тільки збирається у відпустку – гарного відпочинку, а для тих, хто працює, розкажемо коротко про головне.

Карантин продовжено ще на 2 місяці, до 1 листопада 2020 року. Принцип буде діяти, як і раніше: залежно від епідситуації населені пункти будуть відноситись до карантинних зон –  від зеленої до червоної.

Звертаємо увагу, що з 31 cерпня починає діяти новий розподіл на  карантинні зони.

З 01.09.2020 року мінімальна зарплата встановлена у розмірі 5000 грн. Це впливає на розмір мінімального окладу, розмір ЄСВ та інші показники.

Також з 01.09.2020 року збільшаться посадові оклади у працівників бюджетної сфери.

Нагадаємо, що з 18.08.2020 р. податкові органи використовують результати зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального та спирту під час проведення перевірок. На підставі результатів зіставлення платники можуть скласти та зареєструвати документи, необхідні для усунення розбіжностей.

Держстат оприлюднив проєкти календаря та альбома статистичної  та фінансової звітності на 2021 рік.

Мінекономіки на своєму сайті  розмістило роз'яснення щодо норм тривалості робочого часу на 2021 рік.

ФОП-платникам єдиного податку планують повернути Книгу обліку доходів. Відповідний законопроєкт знаходиться на розгляді у ВРУ.

ДПС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну про зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ. Зокрема, змінами передбачено подання заяви про реєстрацію виключно в електронному вигляді.

Описание: C:\Users\Admin\Desktop\знак оклику.png Для наших користувачів ми підготували корисні матеріали:

Граничні строки подання звітності та сплати податків у вересні 2020 р. дивіться у нашому Податковому календарі у Блозі бухгалтера.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у  Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.

Медок