вгору

Підсумки тижня з 25 по 29 вересня 2023 р.

Основні новини минулого тижня такі. 

Мінфін оприлюднив: 

  • проект наказу, яким пропонується встановити вимоги до відповідних суб’єктів первинного фінмоніторингу (аудиторів, бухгалтерів, податкових консультантів, рієлторів, операторів лотерей, казино, букмекерів, торговців мистецтвом) щодо виконання ними норм законодавства у сфері фінмоніторингу. 
  • проект наказу «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку». Зокрема, будуть внесені зміни до Інструкції про застосування Плану рахунків бухобліку та інших нормативних актів. 

Нацбанк вніс зміни до Положення про здійснення Національним банком України безвиїзного банківського нагляду, які наберуть чинності з 01.11.2023 року. У Змінах, зокрема, передбачено обов’язок банків повідомляти Національний банк про проведення зборів учасників/засідань колегіальних органів банку та про прийняті ними рішення. 

Державною службою фінансового моніторингу оновлено рекомендації щодо подання банками та небанківськими установами до Держфінмоніторингу інформації про фінансові операції. 

МОЗ відповів на головні питання щодо військового обліку військозобов’язаних жінок-медиків, зокрема, про можливість виїзду за кордон. 

ДПС оновлено довідники податкових пільг (станом на 28.09.2023 р.). 

Також ДПС повідомила про важливі новації з 01.08.2023 рокуштраф скасують, якщо сплатите протягом 30 днів нараховане перевіркою зобовязання, у т.ч. з ЄСВ.   

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.