вгору

Підсумки тижня з 29 червня по 02 липня 2021 року

Промайнув перший місяць літа. Червень приніс нам чимало спекотних днів, та й липень не відстає. Як працювати в умовах підвищеної температури дізнайтесь із рекомендацій Держпраці.

З 1 липня починаємо звітувати за червень 2021 року. Про граничні строки подання звітності та сплати податків і зборів в липні – у нашому Календарі.

Також з 1 липня відкрито ринок землі. З відповідями на найважливіші питання, які виникають у громад щодо земельного законодавства, Ви можете ознайомитись у нашому матеріалі.

1 липня опубліковано закон щодо оподаткування електронних послуг нерезидентів, отже він набрав чинності з 02.07.2021 року (крім окремих норм).

ВРУ прийняла закон, яким відновлено ставку ПДВ 20% при оподаткуванні операцій з постачання деякої сільськогосподарської продукції.

Центр збору фінансової звітності повідомив, що до 15.07.2021 року суб’єкти звітування, які подають фінзвітність на основі таксономії за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі, повинні подати оновлений корпоративний профіль.

ДПС станом на 29.06.2021 р. оновила всі чотири розділи плану-графіка документальних планових перевірок на поточний рік.

Мінфін вніс зміни до електронної контрольної стрічки в РРО (ПРРО). Крім того, з 01.07.2021 року діють зміни до Положення про форму і зміст розрахункових документів.

Уряд підготував проєкт постанови, якою планує змінити строки подання фінзвітності.

Держпраці повідомила, кого перевірятиме з 01.07.2021 року. Критерії відбору роботодавців з метою виявлення незадекларованих працівників дивіться тут.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.