вгору

Підсумки тижня з 3 по 7 травня 2021 року

Ми вже відсвяткували травневі свята - 1 травня і Великдень, попереду святкування 9 травня. Цей робочий тиждень був коротким, всього три робочих дні. Які події відбулись за цей короткий проміжок часу?

Позитивна новина - всі області вийшли з «червоної» зони. Останньою була Сумська область. Отже, наразі всі області перебувають у «помаранчевій» або «жовтій» зонах.

Нагадаємо, що 11 травня 2021 року – останній день подання об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ, декларації з податку на прибуток, декларації ФОП-єдинника 3-ї групи до ДПС. Докладніше про всі звіти, які необхідно подати - у нашому податковому календарі на травень 2021 р.

У Блозі бухгалтера у розділі Зарплата, користувачі M.E.Doc, можуть скористатись порадами щодо заповнення об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ:

Податковий розрахунок об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ – у M.E.Doc

Вперше Розрахунок подається за І квартал 2021 року та лише у разі нарахування сум доходів платнику податку протягом звітного періоду.

Об’єднана звітність з ПДФО та ЄСВ. Додаток Д1 – у M.E.Doc

Додаток Д1 (ідентифікатор форми J/F0510106) призначений для щоквартального формування платниками ЄСВ щодо кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) у розрізі місяців звітного кварталу.

Додаток 4ДФ об’єднаної звітності з податку на доходи та ЄСВ: особливості заповнення у M.E.Doc

Додаток 4ДФ (J/F0510406) – «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору»

Додаток Д5 об’єднаної звітності ПДФО та ЄСВ: заповнюємо у M.E.Doc

Додаток 5 (J/F0510506) - «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби» призначений для реєстрації застрахованих осіб у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Додаток 6 до об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ: заповнюємо у M.E.Doc

Додаток 6 (J0510606) - «Відомості про наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства» призначений для визначення платником ЄСВ періодів (строків) трудової або іншої діяльності.

ДПС надала роз’яснення щодо виконання нерезидентами обов'язків щодо взяття на облік, а також реєстрації платниками податку на прибуток в Україні з 1 січня 2021 року в Інформаційному листі № 20.

Окружний адміністративний суд м. Києва визнав протиправною та нечинною постанову КМУ щодо інспекційних відвідувань Держпраці. Але ще є 30 днів на апеляційне оскарження. Докладніше - у матеріалі.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.