вгору

Підсумки тижня з 31 травня по 04 червня 2021 року

У ВРУ зареєстровано законопроєкт № 5600, яким планується внести низку змін до Податкового кодексу України. Зокрема, зміни стосуються індексації ставок податків, адміністрування податків та зборів тощо. У разі прийняття, зміни наберуть чинності з 01.07.2021 року (крім окремих норм).

Крім того, ВРУ прийняла у другому читанні Закони про обмеження обігу пластикових пакетів на території України та про залучення до оподаткування ПДВ нерезидентів, що надають фізособам електронні послуги.

Об’єднану звітність з ЄСВ та ПДФО з 01.01.2022 р. планують зробити помісячною. Відповідний законопроєкт було оприлюднено ПФУ для ознайомлення.

Мінфін затвердив Порядок ведення обліку податків, зборів та інших платежів, ЄСВ, внесених на єдиний рахунок.

Верховний Суд у своєму рішенні зазначив, що підприємець (продавець) повинен використовувати РРО при прийманні оплати за товар через мережу інтернет за допомогою систем LiqPay та WayForPay.

Податківці нагадали, що держпідприємства, які не прийняло рішення про виплату дивідендів до 01.05.2021 року, сплачують до держбюджету частину чистого прибутку на державну частку за ставкою 90% та подають звітність до податкових органів у строк до 01.07.2021 року.

Також ДПС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Мінфіну з питання застосування РРО та/або ПРРО.

Граничні строки подання податкової звітності і сплати податків та зборів у червні 2021 року дивіться у нашому Календарі.

Про корисні і цікаві доробки, що відбулись в програмі M.E.Doc у травні 2021 р., дізнайтесь з Дайджесту.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.