вгору

Підсумки тижня з 5 по 9 липня 2021 року

ВРУ 01.07.2021 року підтримала законопроєкт № 5600 про внесення змін до Податкового кодексу України. Водночас, за словами Голови ВРУ Д. Разумкова, документ потребує серйозного доопрацювання до другого читання.

Мінфін затвердив:

  • нові форми заявок-розрахунків на виготовлення та придбання акцизних марок;
  • зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів. Зокрема, в форми фіскального касового чека на товари (послуги) та фіскального касового чека видачі коштів додано новий реквізит.

Також Мінфін наказом від 13.05.2021 року № 261 затвердив нову типову форму обліку доходів і витрат для ФОП на загальній системі оподаткування та незалежників. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування (планується до опублікування 16.07.2021 р.).

Уряд затвердив Порядок надання разової 14-денної оплачуваної відпустки батьку або іншим членам родини при народженні дитини.

НБУ оновив низку нормативно-правових актів, що регулюють оформлення небанківськими фінустановами валютно-обмінних операцій.

ДПС на минулому тижні:

  • оприлюднила нові довідники податкових пільг №104/1 та №104/2. Довідники чинні з 01.07.2021 р.;
  • розширила перелік товарів для визначення ризиковості операції при моніторингу податкових накладних та розрахунків коригування.

Крім того, ДПСУ повідомила про те, що за II квартал 2021 року Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, подається за старою формою.

Нагадаємо, що у період з 11 липня 2021 року по 10 жовтня 2021 року (включно) необхідно подати державному реєстратору відомості про кінцевого бенефіціара. Податківці розмістили на своєму сайті відповіді на деякі запитання стосовно порядку подання такої інформації.

І, як завжди, ми підготували для Вас Дайджест про основний корисний функціонал, який з’явився протягом червня 2021 року у програмі M.E.Doc.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.