Новини M.E.Doc

У разі втрати документа, який засвідчує право власності, власник майна має право пред’явити позов до суду про визнання його права власності відповідно до ЦКУ.

Зареєстровано законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо сплати ЄСВ за осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Чи дозволяється уступка грошового зобов’язання або податкового боргу платника податків третім особам?

Про граничні строки подання звітності та сплати податків у квітні 2024 р.

Наказами Мінреінтеграції від 19.03.2024 р. № 77 та від 22.03.2024 р. № 79 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Чи є витрати у незалежників та які?

Як підтвердити зняття з обліку фізособи, яка здійснює незалежну професійну діяльність, у разі прийняття рішення про припинення такої діяльності?

У ВРУ зареєстровано законопроект № 11109, яким пропонується закріпити оплату праці працівників на час простою у період дії ВС.

Про порядок поновлення ліцензій з метою забезпечення можливості для надавачів фінпослуг, місцезнаходженням яких були ТОТ, поновити зупинені ліцензії після деокупації територій або перереєстрації на підконтрольній Україні території.

Як ФОП на загальній системі оподаткування виправити помилки в поданому Додатку ЄСВ 1, що подавався при призначенні пенсії?

Щодо складання та реєстрації РК, складеного постачальником товарів/послуг до ПН на отримувача – платника податку, в якому передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику.

Оновлено станом на 25.03.2024 р. план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2024 рік.

Ліквідаційна комісія до завершення строку пред’явлення вимог кредиторів закриває рахунки, відкриті у фінустановах, крім одного (ліквідаційного) рахунку.

У ВРУ зареєстровано законопроект, яким пропонується забезпечити право застосування необмеженого строку звернення працівника до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати.

НБУ пропонує внести зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні.

СПО об’єднань профспілок оприлюднило проект нової редакції наказу Мінсоцполітики щодо Порядку видачі довідки про чисельність працюючих осіб з інвалідністю.

Як особа, що виконує обов’язки керівника (має право підпису згідно з даними ЄДР), може подати податкову звітність в e-вигляді, якщо керівник, який зазначений в ЄДР, мобілізований або перебуває на ТОТ та закінчився строк чинності КЕП (УЕП) керівника та внесення змін в ЄДР про нового керівника немає можливості?

На кого покладається обов’язок ведення військового обліку –роз’яснила Держпраці.

Мін'юст вкотре відтерміновує застосування штрафів за недостовірні дані про кінцевих бенефіціарних власників.

Чи потрібно покупцю зменшувати податковий кредит за операцією з повернення товарів, якщо реєстрацію ПН за такою операцією було зупинено, та суму ПДВ не віднесено до податкового кредиту?

Податківці повідомили про новації податкового законодавства з набранням чинності Законом № 3603.

Який код пільги вказувати в РК до ПН, якщо з моменту складання податкової накладної він змінився?

Трудові відносини з мобілізованим працівником можуть бути припинені. На яких підставах?

Мінсоцполітики розробило проект змін до Порядку нарахування пені та її сплати.

Коротко про головне за минулий тиждень.

У яких випадках доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції звільняються від оподаткування ПДФО?

Нацбанк постановою Правління від 18 березня 2024 року № 33 оновив Правила зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці.

Впровадження е-форматів для надання Звіту у розрізі країн МГК за оновленою формою буде здійснено після доопрацювання програмного забезпечення.

Про особливості заповнення Додатка 6 до декларації з акцизного податку щодо розподілу алкогольних напоїв.

Українські підприємства та ФОП, які пересилатимуть такі товари за межі митної території України у міжнародних поштових або експрес-відправленнях, не будуть подавати звичайні митні декларації.