вгору

Підсумки тижня з 14 по 18 червня 2021 року

Шановні користувачі! Вітаємо Вас зі святом Трійці. Бажаємо щастя, здоров’я, благополуччя, натхнення та здійснення мрій!

Цей робочий тиждень буде коротшим на один день, завдяки тому, що вихідний 20 червня (Трійця) було перенесено на 21 червня. А потім нас чекають ще 3 дні відпочинку, оскільки у понеділок 28 червня будемо святкувати День Конституції України. Докладніше про це – у нашому матеріалі.

Уряд постановою від 16.06.2021 р. № 611 продовжив карантин в Україні до кінця літа та встановив нові карантинні норми. Наразі на всій території країни встановлено “зелений” рівень епідемічної небезпеки.

ВРУ прийняла у другому читанні Закон про податкову амністію, яким передбачено одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та сплату відповідного збору.

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 7,5% річних. Наступне засідання Правління Нацбанку з питань монетарної політики відбудеться 22.07.2021 року.

Мін’юст звернув увагу, що з 11.07.2021 року набирає чинності Положення про форму та зміст структури власності. Отже, з 11 липня по 10 жовтня 2021 року необхідно подати держреєстратору відомості про кінцевого бенефіціара.

Фонд соцстраху затвердив плани перевірок на ІІІ квартал 2021 року у м. Києві та в областях. Інформація щодо проведення перевірок оприлюднюється на сайтах ФСС по областях.

Податківці розяснили:

Наші аналітики підготували для Вас:

  • практичні кейси щодо реєстрації ПН/РК, що допоможуть правильно діяти при зміні директора та/або бухгалтера, а у деяких випадках зможуть запобігти ситуації, коли немає кому підписати ПН/РК;
  • інструкцію про те, які типи показників зазначаються у фінзвітності за МСФЗ і де можна про це переглянути.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.