вгору

Підсумки тижня з 16 по 20 січня 2023 року

На підписі у Президента знаходиться законопроект № 8079, який, крім заборони перебування грального бізнесу на спрощенці, передбачає зміни для реєстрації ПН/ РК в ЄРПН. Остаточного тексту Закону не оприлюднено.

ВРУ прийнято за основу законопроект щодо змін обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів. Зокрема, передбачено підвищення рівня захисту потерпілих в ДТП та розмірів сум страхових відшкодувань, зменшення строку розгляду заяви про здійснення страхової виплати.

КМУ встановив фінансові гарантії для медиків у 2023 році: мінімальна зарплата для лікаря та фармацевта має становити не менше ніж 20000 грн, медичної сестри/брата та фахівця із реабілітації – не менше ніж 13500 грн. 

Мінреінтеграції роз’яснило деякі особливості застосування Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих територій.

Мінекономіки наказом від 29.12.2022 р. № 5574 визнало таким, що втратив чинність наказ Мінсоцполітики від 16.05.2013 р. № 271. Отже, звіт про квоту для роботодавців скасовано.

ДПСУ затвердила довідник кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості. Довідник налічує 18 кодів.

Крім того, ДПСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну “Про затвердження Змін до форми Податкової декларації”.

Столичні податківці повідомили про відкриття нових рахунків зі сплати ЄСВ, які повинні застосовуватися з 01.02.2023 р. Чекаємо на загальну інформацію від ДПСУ.

Держмитслужба проінформувала про зміни у порядку декларування товарів, що переміщуються в міжнародних відправленнях з 18.01.2023 р.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.