вгору

Підсумки тижня з 16 по 20 травня 2022 року

В Україні продовжать строк дії воєнного стану з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року на 90 діб, тобто до 23.08.2022 р.

ВРУ прийнято за основу законопроект № 6173 щодо удосконалення електронних довірчих послуг. Зокрема, пропонується використання у якості електронного підпису: електронного носія (CardID), банківської електронної ідентифікації (BankID) тощо.

Нагадаємо нашим читачам, що 20.05.2022 року закінчився граничний термін для подання декларації платника єдиного податку 3 групи за ставкою 2%. Дізнайтесь, як подати таку декларацію у M.E.Doc юрособам та ФОП:

Кабмін направив до ВРУ законопроект № 7387, який передбачає звільнення від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності у період дії воєнного стану або стану війни.

Крім того, Уряд ухвалив порядок оренди держмайна у період дії воєнного стану. Орендарі на всій території України отримають знижки на період воєнного стану.

Податківці просять суб’єктів господарювання правильно заповнювати всі реквізити розрахункових документів та реєстраційних даних для забезпечення отримання бюджетами місцевого самоврядування належних сум акцизу з роздрібного продажу тютюнових виробів.

Наші експерти підготували декілька корисних статей про ПРРО Cashalot:

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.