вгору

Підсумки тижня з 21 по 25 вересня 2020 р.

Нагадаємо головні події минулого тижня.

На засіданні Комісії ТЕБ та НС прийнято оновлений розподіл карантинних зон з 28.09.2020 р. Про опублікування постанови КМУ щодо зміни критеріїв встановлення карантинних зон – у матеріалі.

У Верховній Раді зареєстровано альтернативний законопроєкт щодо зменшення тиску контролюючих органів на платників податків. Він передбачає, зокрема, скасування інституту вини при порушенні платниками податкового законодавства.

Ставку ПДВ для агросектору пропонують знизити з 20 до 14% для операцій постачання окремих видів сільгосппродукції. Законопроєкт прийнято за основу зі скороченим строком підготовки.

Уряд одночасно схвалив 21 нормативно-правовий акт у сфері охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, передбачено впровадження інтегрованого дозволу для великих підприємств, які є найбільшими забруднювачами довкілля.

Оновлено порядки щодо взяття на облік суб’єктів первинного фінмоніторингу, обліку інформації про підозрілі фіноперації тощо. Суб’єкти первинного фінмоніторингу, зокрема, матимуть змогу подавати необхідну інформацію про фінансові операції в електронній формі через e-кабінет. Постанова Уряду офіційно опублікована і набере чинності з 01.01.2021 р.

Мін’юстом внесено зміни до деяких форм державної реєстрації. Оновлені форми почнуть діяти з 01.10.2020 р.

Держпраці нагадала, за якими критеріями обирає підприємства для проведення перевірок.

ДПС надала роз’яснення щодо:

Також податківці поділилися проблемними питаннями щодо функціонування СМКОР.

Пенсійний фонд відповів на запитання щодо заповнення таблиці 5 звіту з ЄСВ роботодавцями.

І наостанок гарна новина від розробників М.E.Doc! ПРРО Cashalot вже у вільному доступі. Встигніть скористатися безкоштовною пропозицією вересня! Усе, що вам потрібно для цього — КЕП, ПК і доступ до інтернету. З інструкцією користувача ви можете ознайомитися тут.