вгору

Підсумки тижня з 4 по 8 вересня 2023 р.

Кабмін затвердив постанову «Деякі питання оплати праці працівників підприємств, установ, закладів та організацій під час воєнного стану» від 25.08.2023 р. № 928, згідно з якою бюджетникам, які працюють на територіях бойових дій, виплачуватимуть щомісячну надбавку за особливі умови. 

Також Кабмін: 

  • ухвалив постанову, яка визначає механізм отримання іноземцем статусу е-резидента онлайн; 
  • вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати (на час написання матеріалу не опубліковано). Зміни стосуються порядку обчислення середньої зарплати для надання матеріальної (грошової) допомоги та для виплати компенсації за невикористані відпустки. 

З 1 жовтня планують відновити всі перевірки. Відповідний законопроект було схвалено Урядом, однак, щоб зміни запрацювали, цей законопроект повинен бути прийнято ВРУ та підписано Президентом. 

Мінфін наказом від 17.07.2023 р. №396 вніс зміни до Порядку обліку платників податків і зборів. Зокрема, внесено зміни у форми №1-ОПП, № 1-ОПН, № 11-ОПП. 

Нацбанк впровадив нові вимоги щодо здійснення банками фінансового моніторингу. 

ДПС роз’яснила, які категорії платників можуть бути включені до плану-графіка проведення документальних планових перевірок з 1 серпня 2023 року. Станом на 05.09.2023 року було оновлено план-графік перевірок. З оновленим планом-графіком перевірок можна ознайомитись на сайті ДПСУ. 

Дізнайтесь про новинки та основні доробки у серпні 2023 року у програмі M.E.Doc з нашого Дайджеста. 

Більше матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та нашому Telegram-каналі.