вгору

Підсумки тижня з 5 по 9 квітня 2021 року

З 09.04.2021 року діє Закон України від 30.03.2021 р. № 1358-IX щодо надання карантинної допомоги у розмірі 8000 грн ФОП та працівникам червоної зони. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Уряд постановою від 07.04.2021 р. № 310 вніс зміни до своєї постанови про карантинні обмеження. Тепер у червоній зоні дозволена торгівля садивним матеріалом та діяльність з прання та хімічного чищення текстильних і хутряних виробів.

За даними МОЗ, станом на 09.04.2021 року в червоній зоні перебувають: м. Київ, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Хмельницька, Чернівецька, Чернівецька області.

Також Уряд вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення, які діють з 02.04.2021 року.

Мінфін підготував проєкт наказу щодо порядку обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку. Планується, що облік товарних запасів здійснюватиметься ФОП шляхом постійного внесення до Форми обліку інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід’ємною частиною такого обліку.

Нагадаємо нашим користувачам, що з 1 квітня розпочалось подання об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ за I квартал 2021 року. Ми підготували для вас цикл статей про те, як така звітність подається у програмі M.E.Doc.

ДПСУ надала роз’яснення про особливості заповнення декларації акцизного податку суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, та платників акцизного податку, які реалізують пальне або спирт етиловий.

Також податківці надали роз’яснення про особливості заповнення нової об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ:

До речі, Уряд пропонує оновити форму 4ДФ. Докладніше про це – у матеріалі.

Читайте про корисні та цікаві доробки функціоналу за березень від команди M.E.Doc у нашому Дайджесті.

Більше новин і корисних матеріалів – у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.