вгору

Дайджест цікавого функціоналу та інструкцій від M.E.Doc за квітень 2020р.

Нагадаємо нашим читачам, що у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі щодня Ви знайдете найважливіші новини, які стосуються бухгалтерів, роз’яснення контролюючих органів, корисні інструкції щодо роботи та приклади заповнення звітності від наших експертів.

У нашій добірці розкажемо Вам, які новинки та доробки були у квітні 2020 року в M.E.Doc.

1. Обмін електронними документами із вкладеннями різних форматів.

Удосконалено сервіс Універсальний документ, який призначений для створення, підписання електронним підписом та відправки контрагентам документа із вкладеннями різних форматів.

Нагадаємо, раніше цей сервіс називався Документ довільного формату.

Починаючи з оновлення 11.02.006, при створенні універсального документа додано можливість заповнювати поля: Найменування документа у реєстрі та Відповідальна особа. Також реалізовано відображення кодів філій відправника та отримувача документа.

Більш докладно про роботу сервіса читайте у релізі оновлення 11.02.006.

2. Доробки у Реєстрах.

У Реєстр первинних документів було додано відображення загальної суми по кожній колонці реєстру: за ставками та кодами ставок ПДВ.

У Реєстрі документів довільних форматів реалізовано можливість заповнення теми та короткого змісту листа при відправленні файлів. Інформація про одержувача, тема та зміст відправленого листа відображаються на вкладці Відправлено. Вказані значення теми та змісту листа також відображаються у вхідній пошті отримувача.

3. Корисні доопрацювання сервісного функціоналу програми.

Сервісні функціонали програми доопрацьовано. Були зроблені, зокрема, такі налаштування:

  • в Журналі подій реалізовано можливість збереження інформації про подію Створення нового підприємства;
  • доопрацьовано механізм формування заявок при отриманні нових сертифікатів, а також їх продовженні та перевидачі.

4. Хроніки «удальонки» у М.Е.Doc.

У зв’язку з карантином багато підприємств перевели своїх працівників на віддалену роботу. Як швидко організувати електронний документообіг з дому та що потрібно для віддаленої роботи? Про це – у відеоХроніки "удальонки" в M.E.Doc” на нашому YouTube-каналі:

  • епізод 1 – обмінюємось електронними документами з контрагентами;
  • епізод 2 – отримуємо е-документи без спеціального програмного забезпечення; 
  • епізод 3 – обмін документами з контрагентами в СОТА.
  • епізод 4 – надсилаємо договори та документи довільних форматів у програмі M.E.Doc.

Також на цю тему читайте корисні матеріали у Блозі бухгалтера:

 

До речі, компанія “Київстар” – лідер телекомунікаційної галузі, з 1 квітня 2020 року повністю перейшла на електронний обмін рахунками-актами зі своїми корпоративними клієнтами за допомогою ЕДО від M.E.Doc.

5. Нашому Telegram-каналу 100 днів.

Нашому Telegram-каналу виповнилось 100 днів. Він вже має майже 2000 підписників. Кожного дня ми розміщуємо на каналі останні новини та цікаві матеріали, які потрібні для роботи бухгалтерам, юристам, кадровикам, керівникам підприємств. Якщо Ви ще не підписались на наш канал, то зробіть це прямо зараз для того, щоб оперативно дізнаватись про всі новини!

Це далеко не повний перелік налаштувань та корисних «фішечок» в програмі, які були зроблені у цьому місяці. Ми весь час удосконалюємо всі наші модулі: додаємо довідники, за допомогою яких користувачі можуть заповнювати звітність автоматично. Також доповнюємо програму новими функціями, за допомогою яких може автоматично відбуватись перевірка та заповнюватись графи Ваших звітів.

Зверніть увагу! КМДА змінено адресу прямого з’єднання з сервером обміну документами та квитанціями. Підприємства, що звітують до Київської міської державної адміністрації, обов’язково переконайтеся у наявності доступу до цієї адреси!

Докладно про це читайте у релізі оновлення програми 11.02.008.

Нагадаємо, що у Шпаргалці бухгалтера ми розміщуємо корисні матеріали – інструкції для роботи бухгалтера. У квітні були розміщені такі матеріали:

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.