вгору

Допомогу по частковому безробіттю надаватимуть і під час нових епідемій – законопроєкт

Уряд ухвалив законопроєкт, яким передбачено надання допомоги не лише в період COVID-19, а й у разі встановлення подібних обмежень через інші захворювання. Про це зазначено на сайті Мінекономіки.

Пропонується розширити дію ст. 47-1 Закону України «Про зайнятість», яка передбачає допомогу по частковому безробіттю на період карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

На сьогоднішній день законодавство передбачає надання цього виду допомоги тільки в період карантину через коронавірус. Новий законопроєкт розширює програму по частковому безробіттю і дозволяє отримувати допомогу у випадку встановлення подібних обмежень у зв'язку з іншими захворюваннями в майбутньому.

Крім того, Уряду надано право визначати порядок надання допомоги на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Довідково:

Допомога по частковому безробіттю виплачується роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва, які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином.

Для отримання допомоги роботодавцю необхідно звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄСВ. Про те, як отримати таку допомогу, читайте тут.

Також на цю тему читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі такі матеріали:

соціальна допомога, допомога по безробіттю, карантин