вгору

Підсумки тижня з 23 по 27 листопада 2020 року

Нагадуємо нашим читачам, що з 01.12.2020 року збільшиться прожитковий мінімум громадян.  Відповідно, збільшиться розмір соцвиплат, індексації зарплати, пенсій. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Нацбанк з 01.12.2020 р. вніс зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні. Змінами осучаснено низку норм, пов’язаних із проведенням касових операцій банків та інкасаторських компаній.

До 01.12.2020 року не забудьте подати до Держпраці заяву щодо працівників, які підлягають медогляду. Це стосується працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі.

Уряд зупинив до 31 грудня 2021 р. дію власної постанови від 10.07.2019 р. № 822,  якою планувалось збільшення оплати праці освітян з 01.01.2021 року. Отже, збільшення оплати праці освітян відтерміновано до 2022 року.

ФССУ відновлено фінансування медичних і соціальних послуг, одноразових страхових виплат для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань, осіб з інвалідністю (членів їх сімей), які були призупинені на час карантину.

При цьому, карантин триває і надалі. Як Ви знаєте, загальнодержавний карантин введено до 31.12.2020 року. Однак, враховуючи епідеміологічний стан, його можуть продовжити і на наступний рік. Крім того, є велика ймовірність впровадження локдауну вже в грудні. До речі, у разі його впровадження Уряд повинен попередити про це заздалегідь (не пізніше ніж за 7 календарних днів).

У ВРУ зареєстровано два законопроєкти щодо підтримки бізнесу під час карантину. Докладніше про пільги читайте у матеріалі.

До Нового Року залишився місяць. Чи відстрочать депутати застосування РРО  ФОП-єдинниками з 01.01.2021 року? Адже вже було декілька відповідних законопроєктів, які так і не було прийнято. Докладно про те, хто у 2021 році повинен застосовувати РРО читайте у нашому матеріалі.

Для наших користувачів, які застосовують ПРРО Cashalot або СОТА Касу, розкажемо що робити, якщо в ПРРО неможливо зробити Z-звіт при закритті зміни. Також майте на увазі, що для ПРРО затверджено вимоги щодо створення контрольної стрічки.

Крім того, нагадуємо підприємствам, які звітують за МСФЗ, що у 2020 році потрібно подавати фінансову звітність за МСФЗ за 2020 рік у форматі іХBRL. Ми розпочинаємо цикл статей, у яких будемо надавати  корисні матеріали з цієї теми та інструкції щодо роботи з модулем Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) в M.E.Doc. Слідкуйте за нашими матеріалами!

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.