вгору

Підсумки тижня з 25 по 29 липня 2022 року

Як ми вже повідомляли, на минулому тижні бухгалтерам потрібно було зареєструвати ПН та РК за першу половину липня до 18-00 год. 29.07.2022 року, замість 31.07.2022 року. Це пов’язано з тим, що під час воєнного стану у вихідні дні зареєструвати ПН та РК неможливо. Докладно про це – у матеріалі.

19.07.2022 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для діяльності індустріальних парків в Україні» від 21.06.2022 р. № 2330-IX. Коментар до цього закону читайте тут.

ВРУ прийнято, зокрема:

  • Закон України «Про внесення змін до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні"». Докладніше – тут;
  • проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення порядку подання інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу» від 18.11.2021 р. № 6320 (прийнято у першому читанні). Деталі – у матеріалі.

Крім того, у ВРУ було зареєстровано:

  • законопроект № 7584, яким пропонується знову повернути нарахування середнього заробітку мобілізованим працівникам за місцем роботи;
  • законопроект, яким пропонується встановити загальне правило для адвокатів, нотаріусів, приватних виконавців, ФОП та юросіб подавати процесуальні, інші документи лише в електронній формі.

Мінагрополітики затвердило усереднені показники нормативної грошової оцінки земель, які застосовуються у період дії правового режиму воєнного стану.

Наші аналітики підготували для Вас матеріали, які допоможуть розібратись з нюансами застосування штрафів та розгляду скарг у воєнний час:

Податківці повідомили, що в перший раз декларацію акцизного податку за новою формою подають до контролюючого органу за місцем реєстрації за серпень 2022 року в терміни не пізніше 20 вересня поточного року.

Нагадуємо, що 09.08.2022 року закінчуються строки звітування за ІІ квартал 2022 року. Граничні терміни подання податкової звітності та сплати податків у серпні дивіться у нашому Податковому календарі.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.