вгору

Підсумки тижня з 7 по 11 вересня 2020 року

Відсьогодні, з 14.09.2020 року, в Україні діють нові карантинні зони. Ще більше міст потрапило до червоної та помаранчевої зони. Зокрема, місто Київ у помаранчевій зоні.

Нацбанк зберіг з 04.09.2020 року облікову ставку на рівні 6%. Наступне засідання Правління Нацбанку з питань монетарної політики відбудеться 22.10.2020 року.

Фонд соціального страхування нагадав, які витрати він не фінансує до закінчення карантину. При цьому, наголосив, що ці витрати будуть відшкодовані після закінчення карантинних обмежень.

Податківці надали роз’яснення щодо останніх змін до Податкового кодексу України. Зокрема, щодо оподаткування податком на прибуток, нарахування амортизації. Також повідомили про особливості заповнення форми №1ДФ та відповідальність за неподання форми №1ДФ у період карантину.

Держпраці роз’яснила, що на підприємстві з кількістю працюючих 50 і більше осіб потрібно створити службу охорони праці. З меншою кількістю працюючих – призначити відповідальну особу.

Урядовці планують законодавчо врегулювати дистанційну та надомну роботу. Зокрема,  надано окремі визначення поняттям: дистанційна робота, надомна робота та гнучкий режим робочого часу. Відповідні зміни  можуть внести у Кодекс законів про працю України та до Закону України “Про охорону праці”.

Нагадуємо нашим читачам, що граничний термін подання Звіту про контрольовані операції30.09.2020 року (включно). Про всі строки подання звітності до ДПС дивіться у Податковому календарі на вересень 2020 року.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.