вгору

Підсумки тижня з 9 по 13 листопада 2020 року

Уряд запровадив карантин вихідного дня до кінця листопада 2020 року, який діятиме на вихідних – з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Крім того, замість адаптивного карантину, знову введено загальний карантин. Вже не буде поділу населених пунктів на карантинні зони. Тепер для всіх регіонів країни діятимуть протиепідемічні обмеження, які стосувалися помаранчевої зони карантину.

ВРУ прийняла Закон про Державний аграрний реєстр. Даний закон створює єдину державну інформаційну систему – Державний аграрний реєстр, а також розширює державну підтримку для сільгоспвиробників.

Мінекономрозвитку оприлюднило проєкт Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок. У разі прийняття вона набере чинності з 01.01.2021 р.

ДПС розробила проєкт механізму стягнення податкового боргу, яким планується збільшення розміру мінімальної суми податкового боргу та строку давності для стягнення боргу.

ФСС наполегливо рекомендує під час карантину подавати заяви на оплату лікарняних в електронній формі.

Нагадаємо нашим читачам, що до 19.11.2020 року (включно) потрібно сплатити податки за ІІІ квартал 2020 року та до 20.11.2020 року (включно) подати звітність за жовтень. Граничні строки подання звітності та сплати податків у листопаді 2020 р. дивіться у Податковому календарі.

Також ДПС надала роз’яснення щодо деяких нюансів, пов’язаних зі звітністю:

Для тих субєктів господарювання, які використовують ПРРО, у нагоді можуть стати відповіді на запитання про застосування ПРРО та про електронну печатку для ПРРО.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.