вгору

Підсумки тижня з 08 по 12 листопада 2021 року

Нагадаємо нашим читачам, що з 08.11.2021 року згідно з наказом МОЗ відсторонили від роботи без збереження зарплати невакцинованих працівників держорганів та освітян. Докладніше про це читайте тут. Зауважимо, що цей наказ МОЗ наразі оскаржується в Київському адміністративному окружному суді, як неправомірний.

Водночас МОЗ вирішило розширити з 09.12.2021 року перелік організацій, працівники яких зобов’язані отримати щеплення проти COVID-19. До списку потрапили соцпрацівники, співробітники стратегічно важливих підприємств.

До речі, Держпраці з цього приводу зазначила: якщо роботодавець відсторонить працівника від роботи у зв’язку з відмовою вакцинуватися від COVID-19, працівник може оскаржити таке відсторонення в суді.

Тепер – до інших новин.

З 01.12.2021 року збільшиться мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. На які показники це вплине, а які залишаться у тому ж розмірі, дізнайтесь з нашого матеріалу.

Уряд схвалив зміни до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність». Зміни пов’язані, зокрема, з обов’язком підприємств подавати звітність за МСФЗ. Відповідні законопроєкти зареєстровані у ВРУ.

Державна регуляторна служба повідомила, що суб’єкт господарювання має право відмовитися від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю) до 15.11.2021 р.

Наші експерти підготували для Вас матеріали щодо подання звітності з МСФЗ:

Також раді повідомити нашим користувачам, що в Cashalot з'явився новий розділ Аналітика! Тепер у Вас є інструмент, який забезпечить стабільне зростання Вашого бізнесу!

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.