вгору

Підсумки тижня з 3 по 7 серпня 2020 року

Опубліковано 07.08.2020 року Закон України від 14.07.2020 року № 786-ІХ про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізосіб – підприємців.

Цим законом, зокрема, надано право ФОП з 01.01.2021 року вести облік доходів і витрат ФОП у зручній для них форміпаперовій та/або електронній. Типова форма такого обліку та порядок його ведення визначається Мінфіном.

НБУ оприлюднив Положення про здійснення небанківськими фінустановами фінансового моніторингу, яке діє з 30.07.2020 р. Водночас НБУ надав небанківським установам час для налаштування власних процесів та процедур із фінмоніторингу – до кінця 2020 року.

Також НБУ затверджено порядок формування та оприлюднення звітності у сфері фінмоніторингу.

КМУ затвердив норми втрат нафтопродуктів, чим впорядкував облік втрат нафтопродуктів під час їх приймання, зберігання, відпуску, перевантаження та транспортування.

Нагадаємо, що заповнюючи податкові накладні з 03.07.2020 р., маємо керуватись оновленими кодами УКТ ЗЕД. Про особливості заповнення ПН відповідно до оновленого УКТ ЗЕД читайте у матеріалі.

Найактуальнішою темою цього тижня було застосування програмних РРО. Адже з 01.08.2020 р. бізнес почав використовувати в своїй діяльності ПРРО.

 M.E.Doc пропонує готове рішення ПРРО для бізнесу, що є альтернативою класичним РРО: Cashalot та СОТА Каса.

Детальніше про особливості ПРРО читайте у Блозі бухгалтера:

ДПС оновила Реєстр РРО, надала відповіді на актуальні запитання щодо подання та заповнення форми №20-ОПП.

Крім того, ДПС звернула увагу юросіб з доходом понад 20 млн. грн. за підсумками 2019 р., що вони звітують про прибуток за півріччя до 10 серпня 2020 року (включно).

Про граничні строки подання декларацій та сплату податків у серпні 2020 року дивіться у Податковому календарі.

Для наших користувачів ми підготували Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за липень 2020 р.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.

Медок